Monday 12 November 2012

Voorkomen Lage Rugpijn

Lage rugpijn is de meest voorkomende pijnsyndroom in Amerika vandaag, en het is niet beperkt tot alleen de sedentaire. Lopers en veel atleten lijden aan deze voorwaarde op een regelmatige basis en er is meestal een combinatie van fysieke oorzaken en gewijzigde hardlopen of walken biomechanica die mogelijk de oorzaak van de aandoening.

De belangrijkste fysieke oorzaken van deze aandoening zijn:

Over-pronated of Supinated (hoge boog) voeten
strakke heup flexoren
uiterst plat of gebogen lumbale wervelkolom
gezamenlijke beperkingen in de thoracale wervelkolom of bekken
Beperkte heup bereik van de beweging / Limited hip extension
zwakke Core stabiliteit - buikspieren, lumbale megalieten en Deep Core
zwak/niet-actief bilspieren
Tight Hamstrings
gewijzigd Hip Extension patroon-besprak onder

Hip Extension afvuren patroon

wanneer de heup (been trekken door en terug) uit te breiden tijdens het hardlopen en walken, zoals in afbeelding 3 hieronder, de bilspieren allermeest naar de uitbreiding moeten doen. De lage rug en hamstrings moeten worden "helpers" tijdens deze beweging. In veel lopers, wordt dit patroon gewijzigd als gevolg van zwakke bilspieren en overactieve lage rug en hamstrings. Wanneer dit gebeurt, wordt te veel nadruk gelegd op de lage rug en hamstrings. Krapte ontstaat in deze twee structuren en dit is twee van de belangrijkste redenen lopers aan lage rugpijn lijden zal.

Biomechanische Video analyse

In de klinische setting evalueren wij alle lopers wandelen en lopen voor aanwijzingen die ons inzicht geven kunnen in hoe hun schade zich voordoet. Wij beoordelen niet de video voor het uitvoeren van techniek, maar eerder biomechanische fouten die overmatige zetten belasting voor bepaalde structuren die kunnen worden veroorzaakt de lopers pijn. Hieronder zijn een paar voorbeelden van de bevindingen die lage rugpijn, onder andere verwondingen kunnen veroorzaken.

Andere niet-fysieke redenen voor de voorwaarde kunnen worden onjuist uitgevoerd techniek, versleten of slecht loopschoenen, en het vergroten van kilometers te snel. Als u denkt dat een van de niet-fysieke redenen wordt het probleem mogelijk, gelieve te overleggen met uw lopende winkel of coach om hen te richten. Een ander groot probleem in de huidige maatschappij zit te veel. Zelfs als een actieve runner vormt vergadering veel van onze dag terwijl op het werk en thuis. Onderzoek toont aan dat de vergadering 40% stress voor de schijven en spieren van onze lumbale wervelkolom brengt en de belangrijkste oorzaak van chronische lage rugpijn is.

Vanuit een fysieke oogpunt, de beste manier om te voorkomen dat lage rugpijn is uiteraard de oorzaken corrigeren door het uitvoeren van stukken en oefeningen om te corrigeren een van deze bovenstaande dysfunctie. Versterking voor de Glute Max, is Glute Medius, voet/enkel en Core een must. Ten tweede, moet je worden geƫvalueerd om te bepalen of u te strak hamstrings, platte of hoge bogen en unstable enkels, veranderde bocht naar de lumbale wervelkolom (ook platte of te gebogen), strakke heup flexoren en andere spier onevenwichtigheden die onbehoorlijke spanning op de lumbale wervelkolom worden geplaatst.

Glute bruggen-Strengthens en activeert u de Glute Max, de belangrijkste spiergroep responsieve voor glute functie en hip extension.

Kant been liften - versterkt en activeert u de Glute Medius, de belangrijkste spiergroep bij het verstrekken van hip stabiliteit tijdens een been houding en uitgevoerd.

Vogel honden - verhoogt kern stabiliteit en uithoudingsvermogen om te voorkomen dat de zwakte in de lage rug.

Als u, of in de toekomst, lijden aan lage rugpijn, conservatieve behandeling meestal doet een groot werk van u te bevrijden van uw pijn. In onze praktijk gebruiken we actieve Release Technique, Graston Techniek en Kinesio ® Taping samen met chiropractie modaliteiten om de pijn te behandelen en te voorkomen dat het terugkomen. Ik beveel dat u vertrouwd raken met de bovenstaande technieken, als je een loper; zij zijn de bovenste conservatieve behandelingsmethoden met verwante overmatig gebruik letsels.

No comments:

Post a Comment